TYTUŁ PROJEKTU
„Głęboka modernizacja energetyczna obiektu owczarni należącego do kompleksu
pałacowego w Miłkowie – etap I"
OPIS PROJEKTU
Proszę pozostawić aktualne zapisy..
WARTOŚĆ PROJEKTU
2 497 810,81 PLN
WKŁAD FUNDUSZY EUROPEJSKICH
833 165,92 PLN
ZAPYTANIA OFERTOWE
Proszę pozostawić aktualne zapisy
- następnie taki sam układ musimy zastosować dla drugiego projektu. W
związku z powyższym proszę na końcu pierwszego projektu, za ZAPYTANIEM
OFERTOWYM postawić oddzielającą kreską, a następnie zamieścić takie same
logotypy, jak dla pierwszego projektu i w dalszej kolejności następującą
treść:
TYTUŁ PROJEKTU
„Żywe muzeum browarnictwa wraz z innowacyjną linią do produkcji piwa - etap
II"
OPIS PROJEKTU
Przedmiotem projektu jest stworzenie browaru wraz z innowacyjną linią
produkcyjną do warzenia piwa oraz muzeum browarnictwa. Projekt będzie
realizowany na terenie gminy Podgórzyn w obiekcie dawnej owczarni,
stanowiącej część przypałacowego kompleksu w Miłkowie. Głównym celem
inwestycji jest stworzenie browaru, który dodatkowo umożliwi realizację
funkcji edukacyjnej, dzięki powołaniu instytucji muzeum browarnictwa.
Realizacja tego celu będzie możliwa poprzez termomodernizację dawnej
owczarni (etap I projektu) oraz stworzenie linii produkcyjnej dedykowanej
dla Wnioskodawcy, której integralną częścią będzie warzelnia. Finalnymi
efektami realizacji projektu będą:
• innowacja procesowa, polegająca na usprawnieniu procesu fermentacji za
pomocą gruszki napowietrzającej, która poprzez wypełnienie azotem w stanie
lotnym, pozwala na eliminację szkodliwych substancji, jak też stworzenie na
powierzchni piwa wysokiej jakości piany o kremowej konsystencji;
• innowacja procesowa polegająca na zastosowaniu innowacyjnej wytwornicy
pary, która zwiększy komunikację sieciową podzespołów w celu podniesienia
efektywności i niezawodności systemu gotowania piwa;
• innowacja produktowa w postaci piwa o zwiększonej zawartości dwutlenku
węgla oraz azotu, które poprawiają zarówno smak, jak i wizualną jakość
trunku - naturalny charakter produktu, powstały w wyniku pominięcia procesu
filtracji, nadaje piwu unikalne walory smakowe oraz zapobiega utracie
składników odżywczych;
• innowacyjność produktowa w postaci żywego muzeum browarnictwa wraz z
innowacyjną linią do produkcji piwa.
Ponadto w wyniku realizacji przedsięwzięcia powstanie wiele nowych miejsc
pracy. Poprzez dywersyfikację działalności firmy nastąpi jej dalszy rozwój.
Zostanie poszerzone portfolio produktowo-usługowe. Stworzone zostaną
udogodnienia dla osób niepełnosprawnych dzięki przystosowaniu części
sanitarnej do ich potrzeb.
WARTOŚĆ PROJEKTU
1 358 200,52 PLN
WKŁAD FUNDUSZY EUROPEJSKICH
386 479,82 PLN
Ogłoszenie o wyniku postępowania do pobrania tutaj